Мехмед Вакльов: Без ДПС централната власт не може, партията ни има експертиза за решаване на кризи

Мехмед Вакльов е кандидат за народен представител от листата на ДПС в Първи МИР-Благоевград. Той е председател на партийната структура в Благоевград, член е на Националния съвет на партията. Начело е на групата общински съветници от ДПС и е зам.-председател на ОбС-Благоевград. Завършил е педагогика в Югозападния университет „Неофит Рилски” и международни окономически отношения в УНСС. Семеен е, има едно дете. С него разговаряме за предизборната кампания, за очакванията след вота и за ролята на ДПС в политиката.

Г-н Вакльов, изправени сме пред поредните избори. Ще се промени ли нещо този път?

-След две години на тежка политическа и икономическа криза е все по-остра нуждата от редовно и стабилно управление на страната. Необходима е предвидимост, за да може и хората да са по- спокойни, и бизнесът да инвестира по-смело и по-сигурно тук. ДПС винаги е била предвидима като политическа партия. Истината е, че властта все повече се нуждае от партия като нашата. Когато е най-трудно, идва ред на ДПС, за да подреди държавата и да даде правилната посока за развитие. Ние знаем как се управляват кризи. Просто без ДПС в централната власт не може. Защото партията ни притежава експертизата, знанията и опита за решаването на кризите.

Защо се стигна до тази безпрецедентна политическа криза?

-Такава криза, при която четири пъти не може да се състави дългосрочно правителство, най-новата ни история не помни. Всичко това се случи заради тежките разделителни линии, които партиите сами поставиха, заради езика на омразата и противопоставянето. Никой не заложи на диалога, на протегната ръка и на обединението. Ето затова, вместо да се решават проблемите на държавата и на хората, които се трупат застрашително, през последните две години станахме свидетели на невиждана вражда между политическите субекти.

Оптимист ли сте, че ще има редовен кабинет?

-Оптимист съм, че ДПС ще направи всичко възможно това да се случи. На държавата ни е нужен нов модел на управление. Да се постигне съгласие, а не разделение, да се работи за националните приоритети, а не да се управлява с лъжи. Няма сфера в страната ни, която да не се нуждае от спешни управленски решения. ДПС ще е сериозен и стабилен фактор в едно антикризисно управление. Нашата партия винаги е била за диалог, съгласие и обединение. Въпросът тук е какво ще е политическото поведение на другите партии. Ние сме единствените, които не влязоха в тона на взаимните нападки и откровени обвинения, при които всеки се оправдава с другия, а в тази сложна политическа криза няма невинни. Настояваме за нормалност в политиката, за да преодолеем всички заедно проблемите в държавата.

Не спирате с останалите кандидати на ДПС да провеждате срещи с хората в региона. Какво ви казват те?

-Проблемите на хората са едни и същи. Те очакват от управниците стабилност и воля за решаване на кризите. То не са спрени инфраструктурни проекти, огромна инфлация, ниски доходи, Общините се чудят как да функционират, тъй като нямат нови бюджети. Ние стигаме и до най-малките населени места в Пиринско. Там местните жители не се интересуват и отдавна не вярват на популизма, който се лее от почти всички политически партии. Те искат достойни доходи, грижа от страна на държавата и сигурност, че тази държава си е на мястото.

Хората са уморени от избори. Очаквате ли по-добър резултат за ДПС в Първи МИР- Благоевград?

-Това никой не може да каже със сигурност. Ще стане ясно на 2 април кой какво доверие е получил от народа. Но вярвам, че ще подобрим резултата си. За нас е чест, че г-н Делян Пеевски отново е водач на листата в Пиринския край. На второ място е един от най-добрите парламентаристи Йордан Цонев, а на трето място е бившият народен представител от Сатовча – Елхан Кълков, който също натрупа много опит в парламента.

Сред кандидат-депутатите има млади и успешни мениджъри, хора със завидна професионална кариера. Всички те са гаранти, че ДПС е олицетворение на заедност, сигурност и стабилност.

Призовавам всички да отидат да гласуват, знам, че са уморени. Но заедно с хората трябва да върнем държавата към нормалност. Както казва нашият лидер Мустафа Карадайъ, нека всеки да гласува с разум, а не с предразсъдъци. Защото от това зависи утрешния ден на страната ни. Нека заедно да сложим край на разделението и омразата. Време е за диалог и отговорност, за да тръгне България в правилната посока на развитие!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене