Има спекула с цената на хляба в Неврокопско!

Криза е. Война е. Цари политическа нестабилност и несигурност. Идеалната основа за развитието на спекулативния пазар с основна цел бързите и тлъсти печалби за търговците и производителите.

Тази тенденция се наблюдава предимно в хранителните продукти, а от скоро активно и очевадно при цените на насъщния. Уж правителствата в условие на криза премахнаха ставка ДДС от цената на хляба, НС увери че до края на 2023 година цената на насъщния ще е значително по евтина но така ли стоят нещата на практика… ?

Независимо от направените данъчни облекчения, това никак не се усеща от крайния потребител. Така например в неврокопския край, Топ Преса направи щателна проверка и установи, че цената на 0.700 кг. Хляб варира от 0.99 лева до 1.55. Що за разлика в цените? Единствения производител, който не е пипнал цената на хляба е заводът „Крум Геров“, който продава продуктът си от 0-700 кг на цена от 0.99 лева. На въпроса от страна на Топ Преса към управителя на завода, на какво се държат тези драстични разлики господин Геров отговори категорично „Нямам обяснение“. Заради фактът, че той не вдига цените и не участва във видимо спекулативната игра срещу продукцията му се сипе огън и жупел, всякакви лъжи и манипулации. Идеята е една – производителите на хляб да запазят големите си печалби възползвайки се от икономическите и политическите обстоятелства в държавата. Това според нас от Топ Преса е недопустимо и престъпно дори, предвид факта, че сектора получи голямо данъчно облекчение и не само…

Проверката ни по случая продължава! Приканваме нашите читатели да се включат в дискусията долу в коментарите!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене