Извънредна сесия на ОбС-Благоевград утре

сесия Благоевград

Благоевградските парламентаристи ще решат дали да упълномощят кмета Камбитов да подпише споразумение за казармите

27 точки ще разгледат на извънредна сесия утре общинските съветници от Благоевград. Сред предложенията, които благоевградските парламентаристи ще разгледат, ще е предложение относно даване съгласие и упълномощаване на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов за подписване на споразумение между командването на Сухопътните войски и Община Благоевград за безвъзмездно придобиване на имот – публична държавна собственост. Въпросният имот е исканата от община Благоевград част от терена на бившата казарма в града.  

Припомняме че община Благоевград има желанието да вдигне на въпросния терен модерен Експо център. Той ще е мултифункционален комплекс на не повече от 12 декара – ще има зали за експозиции, конферентни зали, бизнес инкубатор.

В бившата казарма ще се открие и Национален музей на Македоно – Одринското революционно движение, който ще се върже в общ комплекс с Мемориала „Памет и вяра“ с 33-метровия кръст над Благоевград. Ще има и църква. Останалите площи ще са парк. Няма да има жилищно строителство, категорични са от общинската управа.

На сесията утре ОбС-Благоевград ще разгледа и 25 точки с предложения за узаконяване на незаконни постройки на територията на община Благоевград. Ще бъде разгледано и предложение относно определяне на съдебни заседатели за Районен съд- Благоевград.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене