Опасен мост край Симитли застрашава шофьорите

Районът край Кресненското дефиле е земетръсен

Съоръжението е с подкопани основи, с пукнатини и откъртени бетонни парчета, съобщиха от асоциацията на пострадали при катастрофи

И по-слаб трус може да разруши моста

Хиляди автомобили всеки ден минават по опасен мост край Симитли, който може да рухне, предупредиха от Българска асоциация на пострадали при катастрофи. Съоръжението е с подкопани основи, компрометирана конструкция, с разрастващи се пукнатини, откъртване на бетонови парчета и плочи, ръждясала арматура, широки фуги, кръпки на платното и никакви следи от ремонти.

“Изпратихме сигнал до министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и до председателя на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Венцислав Ангелов, съобщиха от асоциация на пострадали при катастрофи.

Опасният мост се намира на международен път Е-79, в частта между Благоевград и Кресненското дефиле. Става въпрос за първия мост след град Симитли, в посока Кресна. Този път няма алтернатива и затварянето на моста ще блокира трафика към Сандански и Република Гърция.

От асоциацията призовават отговорните институции незабавно да вземат мерки и да започнат процедури за ремонт на опасното съоръжение.

Сеизмолози казаха, че районът около Симитли и Кресна е земетръсен и дори по-слаб трус може да разруши моста. От асоциацията на пострадали при катастрофи припомниха трагедията от август 2018 г. в град Генуа, когато се срути мостът Моранди и загинаха 43 души.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене