Без категория

Абитуриенти от 3 гимназии разбиха монопола на Калъмбов, резервират за бала ресторанта в банята на Хр. Ковачки

5201dc305ce3a_large

Абитуриенти от три училища в Благоевград разбиха монопола на Методи калъмбов, като 8 месеца преди завършването си запазиха за бала новия ресторант в банята на съветника Христо Ковачки. Така след близо 40 години ресторантът в комплекс „Ален мак“ е на път да загуби най-печелившия си бизнес с балове, които по традиция досега се провеждат там заради липса в града на друго заведение достатъчно места да побере завършващите гимназисти едно момче, бивш ученик на гимназията, което ще работи в новия ресторант в банята, и той ни изготви няколко офе­рти с менюта. Цените са нор­мални и кувертите излизат около 60 лв. Все още не сме събрали капаро, за да потвър­дим резервацията, но със си­гурност не искаме да сме в „Ален мак“, споделиха дванадесетокласници от Математи­ческата гимназия. Като основ­на причина за нежеланието си да празнуват при М. Калъмбов те изтъкнаха: „Нашият бал е на 26 май, от предишните випус­ки знаем, че тъй като сме пос­ледни, честа практика е пер­соналът на заведението да пробутва претоплени пържо­ли и остатъци от другите абитурентски“, разкриха гимна­зистите.

Абитуриенти от Езиковата гимназия пък припомниха, че миналата година се разразил скандал между учениците и бизнесмена, след като се раз­бра, че служители на М. Ка­лъмбов започнали да събират капаро за бала 14 месеца по-рано, а през март на зрелос­тниците им бе сервирана но­вината, че ще празнуват, наб­лъскани общо 300 души, с абитуренти от Якоруда. Стиг­на се до скандали и накрая М. Калъмов предостави целия ресторант на абитуриентите от Езиковата, но празникът им бе помрачен. Сега учениците от ЕГ също не желаят да стъпят в ресторанта. „Не става въпрос за цените на кувертите, които и в „Ален мак“ бяха 65 лв. Не сме доволни от отношението, от липсата на коректност, за­това търсим друго заведение, засега сме се спрели на това в банята“, признаха дванадесетокласници от Езиковата.

Така, след като две от учи­лищата с най-много зрелос­тници – над 300, бойкотират М. Калъмбов, има вероятност за първи път в близо 40-г. си ис­тория ресторантът да остане без абитуриенти. От персона­ла на заведението обясниха, че организират балове от 1976 г., и отказаха коментар със съвет да се обърнем към ръководството.

М. Калъмбов сподели, че след като миналата година е разбрал за вземането на капа­ро от негови служители без разрешението му, тази практи­ката вече е прекратена. „Заб­раних да се събират пари пред­варително. Очаквам в начало­то на другата година да започ­нат резервациите. Всеки може да избере къде да празнува, вратите ни са отворени за всички“, коментира Калъмбов.

Ремонтът на банята в цен­търа на Благоевград се извър­шва от концесионерите – хотелиерът-съветник Христо Ковачки и новите му бизнес партньори, синовете на Геор­ги Шимбов – Никола, и на Геор­ги Васев – Стоян. За „Струма“ вчера Хр. Ковачки потвърди: „Да, до момента от три учили­ща – Математическата, Езико­вата гимназия и 7-мо СОУ, са заявили, че искат да честват баловете си в новия ресто­рант, който се строи в банята. Кувертите ще бъдат в рамките на 50-60 лв., все пак грехота е да вземаме повече пари от децата. Не сме събирали капа­ро, има много време до май месец. Ресторантът ще бъде напълно готов до Нова година и ще разполага с 280 места“, разясни Хр. Ковачки.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене