Трио неврокопски таланти обра златото в националното първенство на Англия по борба с подкрепата на родна агитка

Трима състезатели на гоцеделчевския клуб по борба триумфираха на международната сцена. В националното първенство на Англия за подрастващи, проведено в Нотингам, златото грабнаха сестрите Касови и Суат Мехрем. Неврокопчани бяха единствените чужденци, допуснати в надпреварата, благодарение на съдействието на кочанлията Любомир Кумбаров, който тренира няколко гарнитури на клубно ниво на Албиона и е селекционер до 23 г. на трите лъва.

Българската агитка в залата

Най-малката в триото гастрольори Цвети Касова се пусна при родените през 2014 г. и бе безкомпромисна по пътя към отличието, въпреки че в първата среща трябваше да се бори с момче, което е позволено от правилника на състезанието при 12-годишните. Противникът й натрупа 4 т. преднина, преди нашето момиче да го тушира, което стори и срещу опонентката си на финала. Каката Гергана не остана по-назад и залепи плещите на съперничката си на тепиха в решителната схватка в кат. 60 кг до 14 г. В най-горната възрастова група до 23 г. се включи 19-годишният Мехрем, но независимо от разликата във възрастта поднесе изненадата с крайния успех, постигнат с технически туш.

Шампионът до 23 г. С. Мехрем
Родните таланти с Л. Кумбаров и треньора Д. Касов

Родните таланти бяха подкрепяни от съпредседателя на клуба и баща на сестри Касови – Димитър, както и от мощна агитка от България. На Острова пристигнаха родителите на Суат – Сухат и Анифе, чичото Кадри, съпругата му Невсие и децата им Къдрие и Исмаил.

Сестри Касови

струма.бг

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене