Без категория

Преглед на местния печат

104203-pechat-vestnici

 

„Струма“

ВМРО иска Георги Васев за областен управител на Благоевград като компенсация за Муса Палев

Георги Васев да бъде назначен за областен управител на Благоевград, за това настояват активистите на ВМРО-БНД, в близките дни те ще направят и официално предложение до централното ръководство.

 

Пенсионираха директора на ЮЗДП Св. Михайлов, Д. Дамянов поема временно поста

Директорът на Югозападното държавно предприятие в Благоевград инж. Светозар Михайлов вчера бе пенсиониран. Той зае най-високия административен пост в апетитния горски бранш в Югозападна България през юли 2013 г., след като кандидатурата му бе съгласувана от контактна група по назначенията между БСП и ДПС и внесена за одобрение в Министерството на земеделието и храните.

 

Фиат пламна пред мола, шофьорът студент се спаси със скок

Шофиран от ЮЗУ студент „Фиат Пунто“ пламна в движение на ул. „Тодор Александров“ пред МОЛ-Благоевград. 19-годишният шофьор Юлиян Митев изскочил мигновено от горящия автомобил и успял да се спаси от пламъците.

 

 

„Вяра“

Дружинката на Васил Пейчинов с трофей за Гинес в Самоков: Ангел Наков закова 200-кг глиган с 2 изстрела на ловен излет в Райово, кучето Борчо издъхна в неравна схватка

Ангел Ников от ловната дружинка в самоковското село Райово с 2 изстрела повали 200-килограмов глиган гигант. Авджиите на Васил Пейчинов обаче не се отдадоха на заслужената радост от ловната сполука, защото преди да издъхне, глиганът уби най-доброто им куче Борчо след жестока схватка. Ловджиите веднага грабнаха агонизиращото животно и заминаха за клиника “Синият кръст“ в София, но за съжаление животът на Борчо не бе спасен. Дружинката му организира погребение.

 

Безработният от 22 г. кюстендилц Иван Стоянов мизерства със 162 лв.: Ям веднъж на 4 дни, лишиха ме от 328 лв. помощи

59-годишният кюстендилец Иван Стоянов е на ръба на отчаянието, преживява с пенсия от 162 лв., която му се отпуска като инвалид от ТЕЛК. Иван Стоянов обитава семейната къща в село Шишковци, останала от майка му. Дълги години той се грижел за нея и получавал пари, защото й бил личен асистент. След това жената се споминала и той започнал да си търси работа.

 

Влак помете край Мурсалево фадрома, заседнала на релсите насред полето, локомотивът дерайлира, по чудо жертви няма

Пътническият влак Дупница-Благоевград помете заседнала фадрома на средата на релсите в района край с. Мурсалево, между гарите Бобошево и Кочериново, в 17,07 часа вчера. От пресцентъра на БДЖ уточниха, че тренът е ударил колесен челен товарач – фадрома, паднала до железния път и закрила габарита. Вследствие на удара са дерайлирали локомотивът на влака и първият вагон с една талига. За щастие инцидентът се размина без пострадали пътници.

 

Рокади във второто по големина горско предприятие в страната: Пенсионират шефа на ЮЗДП Светлозар Михайлов, сменя го бившият шеф на ДГС-Сатовча Пламен Поюков

Директорът на Югозападното държавно горско предприятие Светлозар Михайлов освобождава поста си поради пенсиониране.Това бе най-коментираната тема вчера в горските среди в Пиринско.Според коментарите за ръководния пост във второто по големина горско предприятие в страната се готви бившият шеф на ДГС-Сатовча Пламен Поюков.

 

Печка изпепели къщата на екскметицата Сашка Теофилова в Крайни дол, спасиха родителите й

 

Пожар изпепели къщата на родителите на бившата кметица на дупнишкото село Крайни дол Сашка Теофилова предната нощ. Възрастните хора останали невредими благодарение на сина им, който ги извел от пламтящата сграда. Пожарът лумнал към 3.30 ч. от печка на твърдо гориво.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене