Строят нов главен водопровод в Гърмен, кметът и хората хвалят ВиК

ВиК-Благоевград и общините в Пиринско намериха добрия модел на партньорство. По този начин се решават по-бързо проблемите на хората по места. Такъв е примерът със сътрудничеството между Община Гърмен и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград. Стана ясно, че проектната документация за направата на нов главен водопровод в Гърменско е готова, а наскоро е издадено и строително разрешение. В момента ВиК подготвя тръжната документация за избор на фирми за строителство и надзор и се очаква до края на този месец да се насрочат процедурите.

„Този проект се случва благодарение на водното дружество и на управителя инженер Мартин Петров. Той е този, който непрекъснато бе тук по време на ремонта, след като водите на река Места отнесоха водопровода през декември 2021 година. Работим в отличен диалог с ВиК. Така трябва да си партнират институциите, за да сме полезни на хората. Мартин Петров е този, който движи целия проект за новия водопровод, а той бе с много тежки съгласувателни процедури”, заяви днес за Илинден Прес кметът на Гърмен – Феим Иса. Той призна, че е впечатлен от професионализма и отношението на управителя на дружеството.

С новия водопровод ще се гарантира водоподаването на няколко населени места, в които живеят около 10 000 души. Съоръжението ще минава над реката, но ще се обезопаси, за да не му влияе по никакъв начи нивото на р. Места. За целта ще се изгради специално мостово съоръжение, по което ще минава водопроводът, ще се направят диги, ще се поставят и габиони – модули с различна форма, изработени от плетена ли заварена тел, които да придават допълнителна сигурност на изграденото.

Ако всичко е наред с процедурите и времето позволява, може през септември тази година  строителството да приключи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене