Сдружение на предприемачите регион Гоце Делчев изпълнява проект „Укрепване на конкурентоспособността и екстраверсията на трансграничните фирми чрез прилагане на иновативни и специализирани действия“

Сдружение на предприемачите регион Гоце Делчев изпълнява проект „Укрепване на конкурентоспособността и екстраверсията на трансграничните фирми чрез прилагане на иновативни и специализирани действия“, акроним INNOBUS с реф. № 6269, ДФП B6.3a.14/13.04.2021, който е финансиран по Инвестиционен приоритет 1-A “Конкурентоспособна и иновативна трансгранична зона”, по 6-та покана на Програма за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Гърция-България 2014-2020, финансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и съфинансиран от бюджета на Република България.

Основната цел на проекта е повишаване на конкурентоспособността и екстраверсията на фирмите, осигуряване на преход към качествено предприемачество с авангардни иновации, интегриран цифров преход и създаването на добавена стойност с участието на бизнеса.

В изпълнение на проекта Сдружението организира два двудневни семинара, предназначени за бъдещи и настоящи представители на микро, малки и средни предприятия от секторите Туризъм, Информационни технологии, Производство, Услуги, Търговия на дребно, но няма ограничения за всички желаещи да участват.

ГРАФИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЕМИНАРИТЕ:

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕТЕМИ НА СЕМИНАРА
15 – 16 март 2023 г.

Начален час: 09:00

Иновации

Нови възможности за развитие

Творческо предприемачество

23 – 24 март 2023 г.

Начален час: 09:00

Финансови съвети

Експортна ориентация

Екстраверсия

 

Семинарите ще се провеждат в гр. Гоце Делчев като участието на всички е безплатно. Желаещите да получат повече информация и да заявят участие могат да се обадят на телефони: 0888 58 5865 или 0884 78 73 73.

Лектори:

Васка Милушева, консултант, експерт в сферата на туризма

Росица Джамбазова, консултант бизнес развитие, директор на Бизнес инкубатор – Гоце Делчев

Ема Енева, консултант бизнес развитие и оценител на бизнес проекти по конкурентоспособност и иновации;

Тома Мачев, финансов експерт в Бизнес инкубатор – Гоце Делчев;

 

Освен лекции, семинарът предвижда представяне на добри практики, практически модули за решаване на конкретни задачи, казуси и специфични проблеми от бизнес практиката. Ще бъдат разгледани следните сфери на бизнеса:

  • разработване и надграждане на маркетингови инструменти, насочени към пазари в рамките на или извън трансграничната област;
  • начини за въвеждане на иновации – технологични и нетехнологични;
  • техники и методи за справяне с нови бизнес предизвикателства;
  • присъствие в киберпространството.
  • анализ на пазара;правни и счетоводни въпроси;
  • разработване на бизнес план;
  • законодателство и казуси в областта на човешките ресурси;
  • популяризиране и използване на нови финансови инструменти и услуги за достъп до налични средства;
  • етикетиране и сертифициране на продукти;

 

Всички участници ще получат сертификати и работни материали, както и наръчник с темите на съответния семинар, който може да се използва като бизнес учебник.

Целта на семинарите е да се проведат обучения за повишаване на знанията и бизнес уменията на целевите групи за подобряване на организацията и управлението на ММСП, съживяване и подобряване на бизнес средата и създаване на условия за учене през целия живот

Провеждането на обученията е в съответствие с Регламент (ЕС) № 1407/2013 на Комисията от 18 декември 2013 г. относно прилагането на членове 107 и 108 от Договора за функционирането на Европейския съюз към помощ de minimis.

Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020”.

Тази публикация е създадена с финансовата помощ на Европейския съюз. Съдържанието й е пълна отговорност на Сдружение на предприемачите регион Гоце Делчев и по никакъв начин не може да се приеме, че отразява възгледите на Европейския съюз, участващите страни, Управляващия орган и Съвместния секретариат.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене