С водосвет и вяра в успеха ФК „Калабак” – село Самуилово откри детско-юношеската си школа

ФК „Калабак” в село Самуилово даде пример как да се развива един клуб и подаде ръка на подрастващите от цялата община Петрич. С празничен водосвет, отслужен от архиерейския наместник иконом Павел Милушев, днес се откри детско-юношеската школа на отбора. Проливният дъжд не уплаши нито малките футболисти, нито техните родители, нито гостите на знаменателното за населеното място събитие.

„Ще върви по вода на школата ни, това е сигурно, децата ги чака добро бъдеще”, категорични бяха местните хора.

Тук дойдоха много бивши, настоящи и бъдещи футболисти на „Калабак”. Подкрепа за новото начинание  дойде и от Любомир Костадинов – известен фен на столичния „Левски”, и от бившия футболист на „сините” – Станислав Ангелов. Двамата дариха пособия за провеждане на тренировките от малките състезатели. Екипите за децата пък осигуриха кметството в Самуилово и бизнесменът Николай Илиев.

Детско-юношеската школа на създадения през далечната 1952 година ФК „Калабак” стартира с 30 футболисти.

Целта е да се даде шанс на децата от община Петрич да тренират най-вдъхновяващия спорт в населеното място. Те ще имат за свой наставник един от най-добрите треньори по футбол – Младен Малечканов.

Екипът на ФК „Калабак” гарантира, че тук малките футболисти ще намерят една от най-качествените бази за подготовка в целия регион. Тя разполага с отличен терен, притежава модерни съблекални. Стадионът се поддържа в отлично състояние и често се ползва за подготовка и от елитни родни отбори. За развитието на таланта на децата ще се ползва опитът на столични елитни клубове, сред които е и грандът ФК „Левски”.

„Обръщам се към родителите на децата с уверението, че ще осигурим модерен тренировъчен процес за техните деца! Ако искат те да тренират своя любим спорт, да оставят поне за няколко часа телефоните и компютрите, да се научат на дисциплина, да знаят как да губят, да се радват на победи, да са част от един мотивиран и вдъхновен колектив, то нека ни се доверят! Ще дадем всичко от себе си, за да имаме една от най-продуктивните детско-юношески школи не само в община Петрич, но и в целия Пирински край!“, каза кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене