Кметът на Самуилово алармира: Подгорският път е недовършен, неподдържан и опасен

Преди почти две години започна ремонтът на Подгорския път с идеята шосето да стане безопасно. Днес този пътен участък не се поддържа, недовършен е и е по-опасен отпреди, а по него пътуват ежедневно хиляди хора. Това заяви днес кметът на село Самуилово – Кирил Стоянов. Той твърди, че жителите на осемте петрички села в Подгорието настояват да се довърши ремонтът и да се обезопаси Подгорският път.

Хората от Камена, Скрът, Яворница, Коларово, Габрене, Ключ, Самуилово и Беласица искат в кратки срокове да се монтират нови мантинели по протежението на почти 20-километровия път. Кметът Стоянов подчерта, че канавките не са направени качествено, хоризонталната и вертикалната маркировка също са под всякаква критика. Има отнесени канавки, други са задръстени с боклуци.

На места се образуват големи локви, а това компрометира асфалта, на места натилката е нарушена. Управникът твърди, че в продължение на един километър край Подгорския път се е активизирало свлачище. Затова там е необходимо да се изгради подпорна стена. Само така ще спре пропадането на земни маси върху пътя.

Жителите на осемте петрички села са категорични, че ремонтът трябва да се довърши, тъй като в момента шосето е опасно и крие много рискове за пътуващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене