Учителят от Абланица Асим Имамов поведе към сърцето на Родопите 55 деца туристи

more_1_b

По маршрута Борино – хижа Орфей – екопътека Девин премина поредният поход на клуб „Млад турист“ от с. Абланица, начело на който е неуморимият природолюбител и активен турист Асим Имамов.

55 туристи от Абланица, Вълкосел и Гоце Делчев се радваха на неотразимата есенна Родопска красота. И при този преход групата планинари случи на хубаво и слънчево време.

Финалът на похода бе преминаването по приказната екопътека Девин, която се извива по течението на Девинска река, пресечена на много места от красиви мостове.main_b

Неделната родопска приказка за туристите, водени от учителя Асим Имамов, бе поредната им близост с природата и поредните емоции, които преживяха заедно всички.

Изморени, но щастливи, с незабравими спомени и нови приятелства, в прегръдката на майката природа, с огромен положителен заряд, приключиха поредния си организиран поход учениците от клуб „Млад турист“.

”Това е моята мисия“, заяви Имамов, изключително доволен от растящата популярност на туризма и планинските преходи сред младите хора в Гоцеделчевско.

Педагогът не скри, че освен учениците, вече и по-възрастни хора от региона осъзнават ползите да са по-често сред природата, с което интересът към организираните туристически походи расте непрекъснато.infomreja.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене