Лидерски сблъсък в Пиринско! К. Паскалев, Д. Пеевски, С.Трифонов, К. Нинова, А. Гюров и Р. Желязков ще се борят за народната любов в 1 МИР

Очертава се лидерски сблъсък на парламентарните избори в Пиринско. Партиите определиха водачите, които да поведат кандидат-депутатските листи по пътя към 49-то Народно събрание, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Костадин Паскалев от „Левицата“, Делян Пеевски от ДПС, Слави Трифонов от ИТН, Корнелия Нинова от БСП, Росен Желязков от ГЕРБ, Андрей Гюров от ПП, инж. Атанас Гроздев от НДСВ, Цончо Ганев от Възраждане, Г. Самандов от „Български възход“ ще се изправят пред избирателите, за да се борят за народната любов само след броени дни, когато ще бъде дадено началото на предизборната битка. 

В област Благоевград ще станем свидетели на лидерска битка, в която водачите ще получат категорична оценка за политическия си имидж и мястото на партията, която представляват. Залогът е сериозен. За някои крайният резултат ще бъде утвърждаване на партийния им авторитет, за други петно върху политическата им кариера и амбиции, за трети може да се окаже крах и край на мястото им в българската политика.

Костадин Паскалев ще води листата на коалиция „Левицата“, която е резултат от диалог в лявото политическо пространство.

В нея участват АБВ на Румен Петков, „Изправи се, България“ на Мая Манолова, „Движение 21“ на Татяна Дончева, Българския земеделски народен съюз „Александър Стамболийски“ с председател Спас Панчев, както и доскорошни членове на БСП като Валери Жаблянов, които бяха изключени от БСП.

ПП ГЕРБ и Росен Желязков влизат в битката за парламента с амбицията да имат 5-има депутати от благоевградско. Към момента партията на Борисов се тресе от скандали в областния град, където без да чуят гласа на актива замениха подмолно общинския лидер Росица Димитрова с Даниела Савеклиева. До момента начело на партийната листа Росен Желязков няма загубен избор. Той е в най-привилегирована позиция сред водачите, тъй като за пореден път победоносно води кандидат-депутатите от Пиринско, опознал в детайли спецификата на региона и неговите хора.

Делян Пеевски е политическият титан, зад когото стоят верните гласоподаватели на ДПС. Без видимо напрежение Пеевски и ДПС непрекъснато подобряват изборните си резултати в област Благоевград, заради дисциплинираните им структури, сред които никои от останалите партии не успява да внесе раздор и разцепление. Отлив от избиратели на ДПС тук няма, затова и движението се оказва сред първите политически сили в областта.

Корнелия Нинова от БСП, която преди години бе любимката на Пиринско и ставаше с лекота депутат от областта. Днес ситуацията при червените е силно променена и няма да и е лесно на Нинова, начело на кандидат-депутатската листа, да се изправи срещу останалите водачи. БСП се разцепи, крамоли разяждат партията отвътре. Емблематични имена се отдръпнаха от БСП, а благоевградската структура и структурата на партията в Кресна дадоха категорична заявка, че няма да работят активно, разочаровани от лидера си. Прогнозата е, че Нинова ще успее да вкара, при това с голям зор, 1 депутат от област Благоевград, което е обидно за истинските социалисти, следващи политиката на БСП с десетилетия.

Андрей Гюров от ПП е начело на листата на коалицията с Демократична България. Трябва да се признае, че той успя за кратко да добие популярност не само в областта, но и в страната, с активността си в парламентарна зала. Името му бе сред най-тиражираните имена в промяната, което го направи разпознаваем и му дава самочувствие на водач, който ще се бори за парламента с амбицията да направи депутати поне 3-ма от 14 -местната кандадит-депутатска листа. Дали ще успее обаче не е ясно. Освен Андрей Гюров от Благоевград в листата ще влезе и Методи Байкушев, който е един от най-активните будни граждани на областния център. Вълната на промяната, която изстреля партията на върха поутихна, много хора останаха разочаровани от провежданата политика и според запознати се забелязва отлив от симпатизанти на ПП, което ги принуди да влязат в коалиция с ДБ, за да имат възможност за по- силно представителство в парламента.

Политическата изненада в тези избори е Слави Трифонов. Човекът, когато много хора припознават в ИТН и заради когото гласуваха за ИТН преди време, но днес са силно разочаровани от партията, която той оглавява. Разочарова ги, именно Слави, когото очакваха да видят в парламента, след като ИТН се нареди сред първите политически сили в страната, а вместо това се нагледаха на недотам логичните и политически действия на неговите съпартийци, част от които любимите му сценаристи.

Идвайки в Благоевград, Слави трифонов и ИТН всъщност признават, че тук партията им има сериозни проблеми. Надяват се силата на шоумена Слави Трифонов да бъде допингът за масите масите, да възстанови структурите, които се разпаднаха, след като благоевградският кмет, избран от ИТН, Илко Стоянов загърби партийните си ангажименти като областен лидер и посвети работата си на всички граждани на областния център. За Слави Трифонов резултатът от тези избори в Пиринско ще бъде изключително показателен. Дали ще успее да издигне партията си, или ще понесе твърд и съкрушителен удар, след който е неясно какво ще се случи с политическата му кариера.

Георги Самандов от гр. Гоце Делчев ще води „Български възход“, чиято листа все още не е категорично утвърдена. Той замества предишния водач Надежда Самарджиева, която няма да участва в изборите, казват след сериозен разпад в партията на генерала. Самандов не е достатъчно познат в региона, не е водил трудни политически сблъсъци, такива каквито го очакват след броени дни. Прекалено силни са останалите водачи, срещу които младият Самандов трябва да се изправи.

„Възраждане“ спускат отново Ц. Ганев, който води и на последните избори и тогава имаха 1 депутат от областта. Ще потвърди ли този резултат на фона на асовете от останалите партии ще се разбере. В политическите сметки влиза 1 депутат от Възраждане.

Инж. Атанас Гроздев ще води листата на НДСВ. Как ще се представи той и партията в областта, никой не може да каже. НДСВ се възроди след години далеч от политиката, колко са успели да се събудят от продължителния сън, ще се разбере. Целят ли на тези избори да имат сериозен резултат, или те ще бъдат генералната им репетиция за бъдещи победи ще видим.

До броени дни ще наблюдаваме интересни политически сблъсъци между силно нахъсани за победа политическите титани в 1 МИР -Благоевград.

Лидерски сблъсък в Пиринско! К. Паскалев, Д. Пеевски, С.Трифонов, К. Нинова, А. Гюров и Р. Желязков ще се борят за народната любов в 1 МИР  снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене