Младите лекари д-р А. Киров и д-р И. Николова след 7-месечно отсъствие се завръщат в спешно отделение на МБАЛ – Благоевград

1

Младите лекари д-р Ангел Киров и д-р Ирена Николова се връщат на работа в спешно отделение в МБАЛ – Благоевград, след като преди повече от половин година, в началото на месец март, го напуснаха едновременно.

Трудовата кариера и на двамата лекари стартира преди две години, веднага след студентската скамейка, в Благоевград. Д-р Киров е с корен от Пиринско, родственик е на известния хирург в Гоце Делчев д-р Киров.

И двамата лекари специализират от тази година, като базата им за обучение е благоевградската болница. Д-р Киров е зачислен в урология, а д-р Николова – в хирургия, каза пиарът на МБАЛ – Благоевград Д. Петров.

Той поясни, че кадровата криза с напускането на двама лекари през октомври е овладяна, тъй като на мястото на напусналите д-р Б. Андонов и д-р Д. Стоянова ще дават дежурства новоназначените лекари.

Факт е, че в спешно отделение, което е „портал“ на областната болница на Пиринско, има текучество на кадри, работата е тежка и отговорна, обслужват се рискови пациенти – пострадали при инциденти, изпаднали в нестабилно състояние, наркозависими, прекалили с алкохола, психичноболни и други.

2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене