Банкер и офицер са кандидат-депутати от Благоевград

БСП – Благоевград заложи на нови имена в листата за 49 Народно събрание. На областна конференция днес станаха известни социалистите, получили най-мното номинации от структурите в Пиринско. Пълната подредба ще стане ясна след одобрение от Националния съвет, който ще определи и водаческото място, вероятно този петък.

„Сред включените в листата са активисти от целия регион. Имат желание и цел да постигнат добри резултати на предстоящия вот“, каза за Еновина областният председател на БСП в Пиринско Валери Сарандев.

Благоевград е представен от банкер и офицер от запаса. За място в бъдещия парламент ще се състезават Тодор Крънджилски – строителен инженер, напуснал армията преди време. Той е син на партиен активист в Петричко. Работи в строителния сектор в Благоевград от години. Тодор е роднина на строителния предприемач Евгени Крънджилски.

Георги Монев е вторият кандидат от Благоевград. Той е шеф на един от най-големите банкови клонове в града. Получил е подкрепата на партийните структури в региона.

В листата е бившият депутат в няколко поредни парламента – Богдан Боцев. Гоцеделчевецът традиционно води с преференции в червената листа до момента. От Гоце Делчев е включен и Асен Янкулски.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене