Нови жертви след последния силен трус в Турция

Най-малко 6 души загинаха и близо 300 бяха ранени след новия силен трус в Югоизточна Турция и отново в близост до Сирия, съобщи вестник „Хюриет”. Част от ранените са в много тежко състояние.

По данни на турската Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) снощи две нови земетресения с магнитуд 6,4 и 5,8 в интервал от три минути и десетки вторични трусове след това в югоизточната турска провинция Хатай предизвикаха огромно паника и върнаха спомена от разрушителните трусове от преди около 2 седмици.

Новите трусове причиниха срутването на още сгради и има затрупани хора, каза кметът на Хатай Лютфю Шаваш. Спасители в град Антакия работиха до късно за изваждането на затрупаните хора изпод развалините, предаде Анадолската агенция.

Трусовете бяха усетени в Сирия, Гърция, Египет, Израел, Ливан, Йордания и Кипър.

Петима души загинаха в няколко сирийски града, съобщиха арабски телевизии, цитирани от ТАСС.

Според информация на телевизия „Ал Арабия“ четирима души са загинали при паниката и блъсканицата, възникнали след трусовете в градовете Алепо и Тартус. Още една жена, според телевизия „Скай нюз – Арабия“, е загинала в пристанищния град Латакия.

Най-малко 470 души са били ранени след новите земетресения в региона, като 150 от тях са в контролираната от бунтовниците северозападна част на Сирия, предаде ДПА, цитирайки Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Неправителствената организация съобщава, че близо 320 от ранените са в контролирани от сирийското правителство райони, най-вече в Алепо.Източник:БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене