Катастрофа в Югозапада! ТИР и лек автомобил в челен удар /СНИМКИ/

Леко ПТП затруднява движението по ГП Е-79 край Благоевград.

ТИР и лек автомобил Пежо се удариха на Е-79 край Благоевград, няма пострадали, според двамата водачи вина за удара има трети автомобил, който не е спрял.

Пътният инцидент стана около 10:30 часа срещу квартал „Струмско“. Инцидентът е станал докато колата изпреварва ТИР-а, в този момент откъм бул. „Димитър Солунски“ в Е-79 се включил друг лек автомобил. Той не изчаква идващите зад него и изпреварващите се ТИР и лек автомобил, а се включва преди тях по Е-79. За да избегне удара в неосигурилият му предимство лек автомобил, водачът на ТИР-а се отклонява наляво, тъй като третият включил се автомобил заел лентата му. С тази маневра към разделящата двете срещуположни платна на Е-79 мантинела е притиснато пежото, което разбива предната си част и се завърта в обратна на движението си посока.

Предизвикалият катастрофата лек автомобил не спира и продължава движението си. В момента причинителят на катастрофата се издирва. Движението по Е-79 в посока с. Рилци в района на пътния инцидент се извършва само в едната лента. Трафикът към Дупница и София се регулира от патрул на Пътна полиция КАТ.

ПТП между ТИР и Пежо затруднява движението по ГП Е-79 край благоевградския кв.Струмско снимка 1ПТП между ТИР и Пежо затруднява движението по ГП Е-79 край благоевградския кв.Струмско снимка 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене