Снеговалежите спират на обяд

зима

Днес валежите от сняг в много райони ще продължат, ще се образува нова снежна покривка. Вятърът от североизток постепенно ще се ориентира от север, северозапад, в Източна България временно ще е силен. Главно там и в планините ще има виелици и навявания. Дъжд ще вали в крайните югоизточни райони и по Черноморието, където условията за поледици остават. Значителни количества се очакват в Родопската област и Източна България. Около обяд от югозапад ще започне процес на спиране на валежите, а над югозападната половина от страната и временно разкъсване на облачността. Максимални температури – предимно между 0° и 6°, в крайните югозападни райони до 12°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 6°, а минималната (-3°), за Банско 5°/-2°, Разлог 5°/-1°, Дупница 4°/-2°, Кюстендил 4°/-4°, Перник 2°/-4°, Гоце Делчев 9°/3°, Сандански 12°/3° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 11°, а минималните до 1°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месец януари.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от западната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – минус 6°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи, предимно от дъжд. Главно в северната част са възможни поледици. Вятърът ще е силен, от североизток, по-късно от север, северозапад. Максимални температури на въздуха: 1° – 6°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене