Вино, слънце и танци на фестивала в Мелник

Виното, красотата на град Мелник и магията на фолклора отново превърнаха фестивала „Златен грозд“ в нещо уникално за жители и гости на курорта. Слънчевият съботен ден се изпълни с неповторима атмосфера под прочутите мелнишки пирамиди в най-малкото градче в България. Тя се допълни от атрактивни кукери, музика и наздравици с еликсира.

За 11-ото издание на празника винопроизводителите от Мелнишкия регион представиха най-доброто от своята продукция. Виненото изложение се превърна в истинска наслада за сетивата.

Стотици гости от различни краища на страната, както и чужденци, атакуваха Мелник. Тяхното присъствие доказа за поредна година, че течният еликсир е един от ключовете на населеното място към света. Още рано сутринта най-нетърпеливите се наредиха пред десетките шатри на майсторите на виното. Масите изкушаваха ценителите с подредените като по конец бутилки с божествената напитка. А изборът бе за всеки вкус – червено, бяло и розе. Разбира се, че наблизо димяха и скарите с вкусни мезета.

Фестивалът „Златен грозд” ще събере стотици хора в архитектурно-историческия резерват и утре. А всички те ще опитат от най-качествените вина с автентичен мелнишки произход.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене