Втори опит: БСП се събира на Национален съвет за изборите

Националният съвет на БСП се очаква да одобри коалиционната формула за участие в предсрочните парламентарни избори през април. Заседанието, което трябваше да се проведе миналата неделя, беше отложено за днес, 10 февруари, в 14:00 часа, съобщиха от пресцентъра на партията.

Коалицията към настоящия момент се запазва същата, няма промяна, коментира пред журналисти Филип Попов преди началото на несъстоялия се пленум.

„Разбира се, Националният съвет може да реши нещо друго, но нямаме такива заявки към момента“, каза тогава той.

На днешното заседание е предвидено народните представители от парламентарната група на „БСП за България“ в 48-ото Народно събрание да направят отчет за свършеното в парламента. Освен това се очаква Националният съвет да даде начало и определи график за провеждане на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по райони.

Миналата неделя Националният съвет на БСП трябваше да обсъди подготовката за предсрочните избори и предстоящия конгрес на партията на 11 февруари, но заседанието беше отложено. За това от партията посочиха три причини – лошото време, отсъствието на социалисти заради преговорите за състава на районните избирателни комисии и отказа на други да се регистрират „с цел да провалят участието на БСП в предстоящите избори“.

 Теодора Цанева/ БТА

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене