„Пирин“ (ГД) заздравява защитата с юноша на „Левски“, отпрати бранител на „Беласица”

„Пирин“ (Гоце Делчев) привлече поредно ново попълнение в зимната селекция. С тима вече тренира Добрин Денев, който идва от „Вихрен“. 21-годишният футболист е юноша на „Левски“, игра и в ЦСКА 1948, преди да бъде привлечен в клуба от Сандански. На него се възлагат надежди да даде повече класа в защитата на гоцеделчевци, където има кадрови дефицит след напускането на Мартин Кочанов, който замина за чужбина. Освен на десния бек Денев може да се изявява и в центъра на дефанзивния вал. Очаква се окончателният тест за бранителя да бъде последната контрола на зелено-белите през този подготвителен цикъл срещу „Марек“.

Същевременно пиринци отпратиха друг защитник – дошлия през януари от „Беласица“ Кирил Великов, който не успя да спечели доверието на наставника Петър Златинов.

С идването на Денев в Гоце Делчев новите попълнения в отбора стават 6. Другите са вратарят Иван Димитров, полузащитникът Янислав Тусонджиев, ветеранът Виктор Шишков, завърналият се от чужбина Ангел Джунов и разтрогналият през есента с „Беласица“ Илия Карапетров. Продължава търсенето на типичен централен нападател, който липсваше през есента на отбора и това оказа влияние върху представянето му. За момента една от опциите е Шишков, който обаче има да наваксва с формата. Той се завърна в родния клуб, за да помогне, но едва ли ще може да играе цял мач. Другият вариант е Джунов, който може да бъде ползван успешно от П. Златинов и на други позиции, както се видя в зимната подготовка.

„Няма да спираме със селекцията, заедно с треньора работим по всички въпроси, които касаят „Пирин“ и това да се подготви отборът най-добре за пролетния дял. Естествено, той има последната дума около селекцията и ние ще се съобразим изцяло с неговото мнение. Хубавото е, че Петър Златинов е един амбициозен човек, който предава това свое качество и на своите футболисти. Работи се упорито, за да се постигнат нужните резултати. Продължаваме да преговаряме с няколко играчи и при договореност веднага ще бъдат представени като нови в нашия отбор“, коментира председателят на управителния съвет на клуба Андон Смилянов.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене