Без категория

Мистерии в дома на пророчицата: Иконата, която сбъдва желания в къщата на Ванга – обект на международен интерес, свещта пред нея не угасва и показва предстоящи бедствия

_thumb (2)

Екип на македонска телевизия засне филм за сребърната чудотворна икона, за която се говори, че е дар от Л. Живкова

Екип на обществената македонска телевизия засне филм за сребърната икона на Св. Богородица в къщата музей на Ванга в Петрич. Чудотворната икона сбъдва желания и се намира в стаята за прием. Македонските телевизионери са изумени от написаното в книгата за посещения, където са описаните хилядите случаи на помощ от иконата. Тя е подарък на пророчицата още приживе, казаха работниците в музея. Не се знае обаче кой е истинският благодетел.

Има предположения, че Людмила Живкова, дъщерята на Тодор Живков е истинският дарител. Иконата е позната, като сребърната, защото е с обков от чисто сребро. Пред нея в стаята за поклонение винаги мъждука запалено кандилце със свещ. Тя никога на загасва, твърдят музейните работници. Чудото е известно и на архиерейския наместник отец Ангел Кочев. Божият служител го обяснява с това, че духът на Ванга витае още в къщата и го поддържа жив. Пламъкът свети понякога в различни цветове. Случвало се е той да е в жълто, но при природни бедствия или някакви важни събития, е в ярко червено. Винаги след това стават някакви страшни неща. По пламъкът петричани се ориентират за предстоящите лоши неща в живата ни, твърдят още музейните работници.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене