Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Без наказателна такса за всички кредити

Наказателната такса за предсрочно погасяване на кредит – потребителски или ипотечен, ще отпадне. Това е част от промените в законодателството, подготвени от екип на ДПС, БСП и правителството, обяви шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев (ДПС). Поправките са израз на ангажимента на властта да приеме пакет от мерки срещу монополите в защита на потребителите. Текстовете ще бъдат внесени до дни.

“Сега”

БСП и ДПС се отказаха и от кандидата си за съдебен инспектор

След седмици инат от страна на управляващите да наложат съдията от Върховния административен съд Веселина Тенева за главен съдебен инспектор процедурата приключи фарсово. Снощи БСП и ДПС внесоха в парламента предложение за прекратяване на избора. Няколко часа по-рано ГЕРБ настоя за незабавно изслушване на Тенева, която по план трябваше да отговаря на въпроси в правната комисия чак на 26 февруари. Причината – Бойко Борисов е получил уличаващи документи от лидера на РЗС Яне Янев.

28 000 души не успяха да се пенсионират заради реформите на ГЕРБ

Повече от 28 000 българи не са успели да се пенсионират през двете години, през които действаха въведените от ГЕРБ по-тежки условия за пенсиониране. Общо пенсионерите са намалели с около 40 000 души през 2012 г., когато промените стартираха, и през 2013 г. Това показват предварителните данни на НОИ за изпълнението на бюджета за 2013 г.

“Стандарт”

Още десет частни болници

Още 10 нови частни болници ще се борят за парите на здравната каса. Заявленията за четири от тях са подадени през декември и още нямат лиценз. Това показва официална справка от здравното министерство. Останалите шест клиники вече имат разрешение за работа.

Крадат имоти с е-шперц

Нова вълна измами с помощта на електронен подпис залива страната, алармираха нотариуси и полицаи. Става дума за прехвърляне на фирми, имоти, коли и акции без знанието на собствениците им. Измамите стават с помощта на електронен подпис, който дава достъп на всеки негов притежател до масивите на Агенцията по вписванията и други институции.

Дават на съд окупаторите

Ръководството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ обмисля дали да заведе искове срещу участвалите в окупацията. „Претърпели сме загуби и има престъпление – беше обсебена публична собственост и сме длъжни да реагираме“, заяви ректорът проф. Иван Илчев пред БНТ. В момента се очаква становище на юристите на Алма матер. Ректорският съвет ще реши и дали студентите да бъдат наказани. След като окупацията падна и комисия разгледа сградата, стана ясно, че са били нанесени незначителни щети.

“24 часа”

Заплатите в политическите кабинети ще гонят 3000 лева

Правителството е приело решение, с което заплатите на членовете на политическите кабинети на премиера и министрите, шефовете на агенции и кметовете се увеличават с около 1000 лв. Това е станало миналата сряда на оперативно заседание на кабинета, което е закрито за обществото.

Младен Михалев-Маджо обядва с кръга “Монтерей”

Кръгът “Монтерей” вече се казва “Амстердам”. Прословутата компания на ветерани от спецслужбите и бивши дипломати се пренася от елитен ресторант в столичния квартал “Изток” в луксозна кръчма в отсрещния квартал “Гео Милев”, видя репортер на “24 часа”.

“Монитор”

Пълна ревизия за имането на Кунева

Доходите и имуществото на бившия еврокомисар и настоящ лидер в Реформаторския блок Меглена Кунева да бъдат подложени на пълна ревизия, за да се установи какви подкупи е прибрала за затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”. За това настоя вчера председателят на „Атака” Волен Сидеров, който обяви решението за спиране на мощностите за незаконно, а бившият еврокомисар – за основен виновник за тази стъпка.

Велека откъсна Резово и Синеморец от света

Най-южните морски курорти Резово и Синеморец попаднаха във воден капан, след като река Велека заля пътя към тях. От понеделник вечерта двете селища са тотално откъснати от света.

Ситуацията граничи с бедствие. Жителите на Синеморец и Резово са блокирани и не могат да напуснат селищата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене