НА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ: Съветниците в Банско промениха без драми състава на комисиите, след като колегата им Думанов ги разчувства

„Чувствам се между чука и наковалнята. Преди избори всички обещавахме промяна, а като погледна през призмата на суверена, не е това, което трябва да бъде. Едни и същи хора тук сме от няколко мандата и значи може би не ни е виновен друг, а ние сме виновни за това нещата да не вървят. Да забравим, че идват избори, и да се опитаме да работим“ – с това прочувствено слово се обърна към колегите си в ОбС – Банско Георги Думанов на извънредната сесия, свикана от новоизбрания председател Георги Икономов за промяна в състава на постоянните комисии предвид неговото излизане от тях.

За да има мир и никой от колегите му да не се чувства ощетен, Думанов дори предложи жертвоготовно собственото си председателско място на този от колегите му, който се чувства ощетен, само работата да вървяла.

На първото заседание на ОбС, което води самостоятелно като председател, Г. Икономов бе принуден да смени програмата, по която възнамеряваше да протече сесията, като преди всяко гласуване изчита предложението си за състав на една от 7-те постоянни комисии. По настояване на няколко съветници се наложи той да разпечата и раздаде на всички състава на всички комисии, за да могат те да добият представа какво ще е общото разпределение. Със списъка в ръцете, минути след началото на сесията, съветниците излязоха в почивка, за да се запознаят с тях.

Самото гласуване мина с неизменното „въздържал се“ на 4-5 от съветниците. Народните избраници направиха само 2 корекции – вкараха в една от комисиите колегата си от ВМРО Любомир Мутафчийски, останал без достатъчно участие в  комисии, а Благой Кишев си направи самоотвод като председател на ПК за противодействие на корупцията и вместо от него постът бе зает от Кадри Туталъ.

Начело на комисията по бюджет застана Димитър Русков, ПП по ТСУ, земеделие и гори бе оглавена от Костадин Дурчов, комисията по младежки дейности и спорт ще се ръководи от Димитър Юлев, по местна политика, образование и духовна сфера – от Евгения Тренчева, ПП по социална политика, здравеопазване и сигурност на гражданите се поема от Спас Валеюв, а по туризъм и екология – от Георги Думанов.

Отново с 5-има въздържали се бе прието и извънредното предложение на Г. Икономов за избор на представител от Банско, който ще участва в предстоящото на 21 февруари общо събрание на Националното сдружение на общините. Логично той заема това място, което до миналия месец се полагаше на сваления от колегите си експредседател на ОбС – Банско Костадин Загорчин.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене