Ексклузивно! Рок динозавърът Адриан Иванов пред Топ Преса: Да си рокендрол не е професия, това е дух, който те обладава.

Едно интервю на Вили ШЕЙТАНОВА 

Топ Преса не спира да подкрепя креативността и инициативноста, талантът на всеки усмелил се да направи нещо полезно и значимо в обществен план. Ето защо днес ви срещаме с Адриан Иванов с артистичния си псевдоним Адри.Той е български рок музикант, композитор и текстописец. Започва да се занимава професионално с музика от 1979г. като пианист в група „Орион”. По-късно е поканен от Любомир Малковски да се присъедини към „Ера”,а след това заедно с Малковски напускат „Ера”и създават култувата група „Ер малък”.

Повода да те поканим за това интервю е книгата ти „Неравноделни времена“, която стана изключително популярна. Как се прие от рокерската гилдия твоята авторска кариера?

Мисля,   че книгата се прие добре, все пак това е историята през моите очи, а не журналистически трактовки. Ние сме очевидци на уникални времена, оцеляхме и сега можем да разкажем какво ни е коствало да бъдем рокендрол.

Разкажи ни за музикалната ти кариера?

Не съм искал музикална кариера, създавали сме артефакти и сме трупали история в отговор на различни  мисли и терзания. Това е търсене на отговори чрез езика на музиката…mind games.

3.Ти ли избра рокът или той избра теб?

Не всеки има рок в себе си,  трябва да си малко луд, разчупен, нестандартен, непредсказуем…или го имаш или го нямаш

Кои са музикантите на които се възхищаваш и от които трупаш опит?

Много са. Музиката е начин да комуникираме, ако тя достатъчно експресивна, силна и интересна – ще разбера и ще се възхитя.

Музикант къща храни ли в България?

Ако погледнем към музиката като към професия – и да, и не. За мен музиката не е професия, а удоволствие. Храня душата си.

Би ли ли ни разказал за любим момент от сцената през всички тези години?

Не сега, това са стотици такива мигове – в книгата съм се опитал да пресъздам някои от тях.

 Какво ти донесе всяко едно от участията ти в рок групите, в които си членувал?

Това е безценен опит – различни хора, различна среда, различни идеи… цветове, нюанси, флуиди.

На какъв етап е музикалният ти живот сега? Да очакваме ли нещо ново от теб?

Работя върху нов проект – „Зависи от теб”, либретото всъщност е последната глава от книгата – всички текстове, свързващите моменти..трябва  винаги  да има ‘нещо ново’, това прави интересен живота ни, нали J

Книгата се чете на един дъх – не я пропускайте J

Посланието ти към нашите читатели.

Да си рокендрол не е професия, това е дух, който те обладава. Рисувайте, пишете, свирете… следвайте сърцето!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене