Македонски граничари биха народен представител от „Възраждане” (ВИДЕО)

Депутатът от „Възраждане“ Ангел Георгиев публикува клип в социалната мрежа „Фейбук“, на който се вижда, че се намира на границата между България и Република Северна Македония. На видеото  се вижда огромна опашка от автомобили, които искат да влязат в Северна Македония, а от виковете на нашите сънародници изглежда, че служителите на реда в съседката ни умишлено бавят процеса за преминаване на границата.

„Имаме забележки да не снимаме, защото в тоталитарните държави не може да се снима, това става само в демократичните държави. Ето там има един автомобил, който вече половин час го претърсват. Този автомобил е претекст да се забавят всички автомобили. Пропускателният пункт е тотално блокиран”, заявява Ангел Георгиев.  По думите му към настоящия момент РСМ далеч не се е реформирала, за да влезе в Европейския съюз.

След като Георгиев отива да поиска обяснение от граничните служби защо претърсват българите на кадрите се вижда как той бива ударен от органите на реда.

През целия ден десетки българи искат да влязат в съседката ни и да пътуват до Скопие, където да отдадат почит към Гоце Делчев. Днес отбелязваме 151 години от рождението на великия революционер.

Блицзо 5 часа граничният пункт „Гюешево“ бе затворен и български автомобили не преминават. Малко след 13:30 ч. започна пропускането на блокираните автомобили.

Очаква се около 150 души да пристигнат от страната ни в РСМ за празника днес. По-рано вицепремиерът Иван Демерджиев обяви, че е получил информация за българи, които не са допуснати. Той съобщи, че има и списък с 14 лица, български граждани, на които е наложена възбрана да участват в поклонението, тъй като според властите в РСМ ще извършат провокация и напрежение.

По данни на служители на пункта автомобилите са спрени заради неработеща система. Това обясниха и служители на граничния пункт „Деве баир“. Властите на Северна Македония твърдят, че причината е това, че нямало ток. Всички автомобили изчакваха на междинната граница.

От българска страна пред тленните останки на Гоце Делчев ще се поклонят вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев, посланика ни в Скопие Ангел Ангелов. Очаква се в столицата на Северна Македония да пристигнат между 100 и 150 българи, организирали се с автобуси. Те ще бъдат ескортирани от границата до подстъпите на Скопското кале.

https://www.facebook.com/angelgeorgiev.vazrazhdane/videos/2439852279496086/

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене