Зов за помощ! Семейство от Якоруда се нуждае от нас

Пожар изпепели кравефер­мата на Сали Абдих от Якоруда. В огъня  изгоряха десетки животни — живи, бременни, дори раж­дащи в момента, малки теленца, както и храна за стотици хиляди левове. Това е трети пожар за семейс­т­вото. След пос­лед­ния от отлом­ките на сградата все още излиза пушек. Загубите са огромни, а храната за оцелелите животни ще стигне за сед­мица. „Няма да се предавам, напук на душ­маните. Тези животни съм ги съз­дал с много любов и много труд“, обясни Салих Абди.

„Все си мисля, че зад трите пожара стои един и същи човек. Няма как да стават все такива случайни неща. В сградата няма ток. Миналия път полицията установи, че извър­шителят е неиз­вес­тен. На никого не дъл­жим пари. Не раз­бирам тази злоба“, раз­каза още Сейфе — съп­ругата на Салих.

Сега, семейство Абди има нужда от помощ, защото имат храна за животните за още седмица. След това, не знаят как ще продължат и ще изхранват кравите.

Животните останаха и без покрив посред зима, а старата им ферма е възстановена на половина. Средства за довършването и също няма.

Семейството на Салих се надява, че има добри хора, които могат да помогнат, а ние, публикуваме банковата сметка на съпругата му, в която всеки,  който иска,  може да дари средства:

Банка ДСК

IBAN: BG49STSA93000004035281

Сайфе Джемалова Абди

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене