До провеждането на предстоящите редовни местни избори Община Банско се нуждае от експертно подготвена и равно отдалечена от партиите личност

Георги Икономов е новият председател на ОБС -Банско! ОБНОВЕНА

Днес, 30 януари 2023 г., Общинският съвет на Банско гласува недоверие на своя председател Костадин Загорчин и избра за нов председател Георги Икономов.

Изборната година в Банско започна със сериозен опит за преодоляване на задълбочаващата се криза в политическото и експертното ръководство на Общинския съвет на Банско. Мнозинство от съветници от всички политически групи гласуваха промяна в ръководството, което показа, че промяната е навременна, очаквана и нужна.

Един общински съвет може да е сбор от политическа воля, но на първо място трябва да е израз на експертно умение и знание. Експертността в ръководството на досегашния общински съвет фалира и за гражданите на Банско това отдавна е позната тема.

До провеждането на предстоящите редовни местни избори Община Банско се нуждае от експертно подготвена и равно отдалечена от партиите личност, която да изведе оборотната дейност на комисиите и дългосрочните проекти до успешен край, както и да подготви дейността за следващия мандат.

След видимия разпад на партийността в общината, от днес Банско ще се управлява от своеобразно надпартийно „служебно общинско правителство“ до месец октомври т.г., когато избирателят ще се произнесе за новия състав на законодателната власт в общината под Пирина.

Избраният нов председател Георги Икономов е добре позната личност, бивш председател на Общинския съвет, бивш депутат и кмет. През годините към Икономов са били отправяне множество политически критики, но той отговаря на двете най-важни условия днес: да е равно отдалечен от всички групи и да е безспорен познавач на общинската тематика. Всички политически групи в Банско са водили ожесточени битки с него и ще наблюдават дейността му под лупа, което е гаранция за прозрачността на управлението на Общинския съвет в предстоящите месеци.

Първата стъпка на новото ръководство на Общинския съвет на Банско ще е да прикани кметския екип на общината за обсъждане на наболели проблеми, информация за текущи проекти, подготовка на общинския бюджет и отчет на дейността, за което гражданите на община Банско ще бъдат уведомени своевременно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене