Взеха принудително кръвна проба от Асен Бербатов минути преди да го пуснат от ареста

Прокуратурата изиска съдебно разрешение да бъде взета принудителна кръвна проба от Асен Бербатов.  При полицейска проверка се установи, че 38-годишният благоевградчанин шофира след употреба на наркотици. Той е спрян с лек автомобил „Тойота“ при баничарницата зад Езиковата гимназия от патрул на 1-о РУ и подложен на тест, като пробата дала положителен резултат за кокаин. Асен Бербатов е задържан с полицейска заповед до 24 ч., като се е съгласил да даде урина, но отказал кръвна проба.

Наблюдаващият прокурор е изискал разрешение от дежурен съдия такава да му бъде взета въпреки несъгласието му с оглед на предишните му присъди за наркотици. Разпореждането на съдията е постъпило малко преди да изтече 24-часовото полицейско задържане на Бербатов и той бил откаран до Спешен център за даване на кръв, след което е освободен.

Дали резултатите от химическата експертиза ще потвърдят тези от наркотеста, ще стане ясно на по-късен етап. От това зависи дали той ще се сдобие с ново обвинение, или ще понесе административно наказание, което е 2 години лишаване от свидетелство за правоуправление и 2000 лв. глоба. След петъчната полицейска операция шофьорската му книжка вече е отнета. При претърсването на обитаваното от него жилище наркотици не са открити.в,Струм

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене