Обществено обсъждане решава ще има ли фотоволтаична централа край селата Баня и Долно Драглище

Общински съвет-Разлог отложи разглеждането на предложение за изграждане на фотоволтаична електроцентрала върху терен от 736 дка общинска земя в местността Ибидимици край село Баня и в местността Садих край село Долно Драглище. Това стана на първото редовно заседание за тази година, което се проведе в четвъртък.

Поради големия интерес към предложението за възмездно срочно право на строеж за 35 години Община Разлог ще организира обществено обсъждане по този важен казус.

„Част от общинските съветници не успяха да разберат същността на проекта и през последните дни с невярна информация предизвикаха притеснения в обществото. С цел да успокоим населението, че частни имоти няма да бъдат засегнати, както и да разясним намеренията на инвеститора „ИНВЕСТО ПАРНЪРС“, ще поканим всички заинтересовани граждани на детайлно представяне на предложението. На предстоящата среща ще представим и ползите от тази инвестиция за населението на общината и за Община Разлог“, заявиха от общинското ръководство.

Намеренията на Община Разлог са свързани с използване на получената сума от учреденото право на строеж за изграждане на нов парк за отдих и развлечения в местността Саровица.

Ако предложението бъде прието на следващо заседание на Общински съвет, Община Разлог следва да получи само за първите 24 месеца около 1,2 млн. лева, както и приходи за всяка следваща година за срока на учреденото право на строеж.

След изтичане срока на правото на строеж всичко изградено върху общинските терени остава общинска собственост.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене