Хайки за гуми и фарове тръгват от утре

91326-policia-proverki

Масови проверки за изправни светлини, чистачки и гуми ще правят пътните полицаи. Те са в рамките на акция „Зима“, която започва от 3 ноември в цялата страна. В Закона за движение по пътищата няма изискване задължително на автомобилите да бъдат поставени зимни гуми. Използването им обаче се препоръчва, тъй като за направата им се използват смеси, даващи по-добри резултати при студено време.

Униформените ще проверяват дали грайферите на гумите им имат минимум 2 мм дължина. Според експертите е добре гумите на колата да са с протектори от поне 5 мм, за имат добро сцепление с пътя. За поредна година Съюзът на българските автомобилисти (СБА) ще даде възможност на шофьорите да проверят подготовката на колите си за зимата във веригата си от сервизи.

Преди зимата е добре да се проверят също вентилационната система, да се смени със зимна течността за чистачки и да се инспектира температурата на замръзване на антифриза. Акумулаторът е друг ключов елемент, който трябва да се провери дали е готов да посрещне студа.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене