Ще стане ли банята в Долна Градешница СПА център

Инвеститори проявяват интерес към Градешките минерални бани в кресненското село Долна Градешница. Това може да превърне старата общинска минерална баня в център за модерни СПА процедури. Миналата година местният парламент в Кресна даде принципно съгласие за предложение на столична фирма, която иска да ползва до 3 литра в секунда в общинския имот.

Общинската баня е направена преди повече от 50 години, за Общината е много трудно да я поддържа и да инвестира в нея. Всичко там е общинска собственост – земята, сградата, съоръженията, двата кални басейна. Затова най-добре е да се намери частен инвеститор.

В района може да се построят и къщи за гости, за да може да се привличат повече туристи в Долна Градешница. Това искат  тукашните жители и общинското ръководство, за да се развива туризмът и да се ползва пълноценно природното богатство на селото.

Градешките минерални бани са балнеоложки курорт с местно значение. Там извират пет минерални извора с температура на водата от 20 до 68 градуса. Подходящи са за лечение на опорно-двигателния апарат, дихателната система, нервната система, стомашно-чревния тракт и други болежки.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене