Защо децата обичат детските лагери?

Нови приятели, много забавления и емоции е летният лагер за всеки малчуган. Всяко дете мечтае да прекара ваканцията на място, къдетото да може на воля да палува със свои връстници. И няма по-добро развлечение за всеки подрастващ да е сред природата, вместо да стои по цял ден пред електронните устройства вкъщи. Децата също имат необходимост да се откъснат от ежедневния ритъм, свързан с училищни ангажименти.

Лидер в България е международният лагер с изучаване на английски език ЛъкиКидс. Всяка година той отваря врати в Банско, където стотици децата прекарват част от ваканционните си дни. Той приема малчугани от 5 до 15 години, които имат възможност да почиват в най-предпочитания български курорт в последните години. Лагерът предлага отлични условия за обучение, спорт и артистични занимания. А природните дадености на планината Пирин са гаранция за незабравими приключения.

Лагерниците могат да прекарат седем или четиринадесет дни в ЛъкиКидс. Базата на международния лагер е разположена в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Уютната обстановка, перфектната организация и професионалният екипа от детски специалисти предполагат съвършената ваканция на малчуганите. Още повече, че тук те усъвършенстват своите познания по английски език, имат възможност да изявят талантите си и да научат повече за природосъобразния начин на живот.

Децата обичат детските лагери по безброй много причини. Най-вече за тях това е свързано с потребността им да общуват с много приятели и да изпитат нови приключения.

Откриват нови приятели

Лагерната обстановка предполага в рамките на престоя си децата да завържат нови запознанства. Това е част от тяхната потребност за социализация и общуване със себеподобни. ЛъкиКидс функционира от 2012 година насам и вече е с утвърдено име сред деца и родители.

Програмата е изготвена, изцяло съобразена с възрастта на участниците като една от основните й задачите е малчуганите да натрупат опит в общуването. От друга страна лагерната обстановка изгражда у децата толерантност, отговорност и взаимопомощ между тях.

Трупането на нови знания

Всички деца са любознателни. Когато попаднат в подходяща среда, те успяват да разгърнат своя потенциал и на получат нови знания. Преподавателите в ЛъкиКидс са с достатъчно опит и квалификация, за да провокират у малките желание за усъвършенстване на лексикалните и граматическите им познания по английски език. В лагера има на разположение на малчуганите интерактивни зали, компютри и таблети, електронна дъска и друга необходима техника, за да се провеждат заниманията.

Педагозите са категорични, че в извънучилищна среда малчуганите понякога са по-освободени и постигнем по-добри резултати. Освен чуждоезиковото обучение в ЛъкиКидс са включени много спортни активности, арт ателиета, вечери на изкуствата, кулинарни курсове и други интересни предизвикателства. В края на лагера всички участници получават сертификат. Той удостоверява постигнатите от тях нови знанията и уменията.

Забавления без край

Детският лагер преди всичко е място за приятни емоции и незабравими спомени. Дните в ЛъкиКидс са изпълнени с много смях, игри и приключения. Сред природата има възможност за преходи, колоездене, конна езда, спорт на открито, риболов и екскурзии. В хотела са най-иновативните басейни в курортното градче.

Програмата включва също арт занимания, изкуство, умения за здравословен начин на живот. Участници споделят незабравими спомени от пижамените партита, филмовите вечери, концерти и представления на малките и по-големи лагерници.

Не е за подценяване, че лагерните правила изискват спазване на толерантност, честност, търпение и уважение между децата и към техните преподаватели.  е прекрасна възможност за незабравимо лято, пълноценна почивка и получаване на нови знания.

Много родители отчитат, че след престоя си в лагера техните момчета и момичета са много по-дисциплинирани, самостоятелни и уверени в своите способности. Децата също така се научават да се грижат по-добре за себе си, да обичат природата, както и да се придържат към балансиран и организиран режим в своето ежедневие.

Източник на изображения: ЛъкиКидс

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене