Пуснаха снегорини из улиците на Благоевград, над 100 души в готовност да чистят снега

Вече няколко часа три снегорина обикалят улиците на Благоевград, за да чистят пътната настилка от натрупания сняг. В момента няма непроходими пътища в региона. Подготвена е цялата налична техника, като е оборудвана със сол. Чистят се основните пътни платна както по кварталите, така и в централна градска част. Допълнителни екипи имат готовност за реакция, ако се наложи.

„Пуснали сме три снегорина, които хем чистят снега, хем разпръскват сол. Приоритет сега са ни стръмните участъци, за да не позволим да се замръзне снежната настилка. Улиците са проходими, досега правих обход из целия град. Можем да осигурим над 100 работници, ако ситуацията се усложни, имаме и 12 снегорина”, заяви Васил Бачев, директор на Общинско предприятие „Чистота”.

Призовават се собствениците и водачите на автомобили да паркират на определените за целта места, без да пречат на техниката за снегопочистване. Апелира се гражданите и собствениците на търговски обекти да почистват снега пред своите имоти, като не изхвърлят снега на пътните платна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене