Градският транспорт в страната става безплатен за деца до 10 години

Датата на следващите предсрочни парламентарни избори вече е известна. Мандатът на това служебно правителство изтича следващата седмица. Последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват решения и действия. Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай. Знаем много добре, че проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, които понякога са с фатален край. Това каза в началото на заседанието на Министерския съвет служебният министър-председател Гълъб Донев.

Предстои ни да одобрим допълнителни средства в рамер на 73 млн. лв. в подкрепа на услугата „обществен транспорт“ в цялата страна. В резултат на това решение от 1 февруари до края на годината, всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, а за учениците отстъпката ще се увеличи от 20 на 70%. Намалението за цената на картите за възрастните хора ще е с допълнителни 20% или общо 40% по-ниска цена, информира Донев.

Виждаме, че когато всеки върши съвестно работата, за която е избран, има резултати за хората, подчерта премиерът.

Служебното правителство се очаква да обсъди и приеме проект на постановление за изменение и допълнение на Наредбата за медицинската експертиза. Това предвижда дневният ред на правителственото заседание за сряда, 25 януари, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Предвижда се да бъде разгледан и проект на постановление за определяне на условията, реда и механизма за функциониране на системата за управление на националните инвестиции (СУНИ).

Според предварителния дневен ред на заседанието, министрите ще разгледат още и доклад на министъра на отбраната относно проект на международен договор, както и проекти за изменение на няколко договора за предоставяне на концесия за подземни богатства.

В дневния ред е включен и проект на решение за бюджетната процедура за 2024 г.

 Таня Тодорова/БТА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене