Финтираният от „Берое“ неврокопчанин Д. Пиргов тръгва за Турция с билет от „Крумовград“

Втородивизионният „Крумовград“ предлага пристан на неврокопчанина Димитър Пиргов. Очакваше се защитникът, който бе финтиран тази зима от досегашния си клуб „Берое“, да хване снощи или най-късно днес пътя за Турция, където има запазено място в базовия лагер на кандидата за промоция в елита. Ако се стигне до договор, футболистът в Христова възраст ще бъде най-сериозният трансфер на тима от южния град тази зима. В кариерата си, освен за заралии, е играл за „Славия“, „Левски“, „Ботев“ /Пд/ и ЦСКА 1948, има и един мач с националната фланелка през 2016 г. в световната квалификация срещу Франция в мандата на Петър Хубчев начело на трикольорите.

Сред останалите пролетни попълнения на крумовградчани се открояват отпратеният от орлетата симитличанин Китан Василев и бранителят на белите от Овча купел Радослав Терзиев, откъдето пристига и Мартин Сораков, който обаче е преотстъпен до края на сезона и след 4 месеца трябва да се върне в най-стария столичен клуб. 19-годишният нападател дебютира още на 17 за мъжкия отбор на славистите, в настоящата кампания записа 6 мача, в които влизаше на смяна. На сметката си има един гол в младежката Шампионска лига във формацията, водена от кадъра на „Македонска слава“ Иван Иванов. Наборът му Бисер Бонев пък идва под наем от канарчетата със статута на юношески и младежки национал в трите формации на България U17, U19 и U21.

ФК „Крумовград“ презимува на втората позиция  в класирането с актив от 30 т., на 5 от лидера ЦСКА 1948 II, който няма право на изкачване в Първа лига. След краткия есенен престой на ексцентрика Вили Вуцов на треньорския мостик от 10 януари застана Неманя Миланович, който преди това бе начело на дубъла на „Ботев“ /Пд/. Назначението на сърбина потвърди подозренията, че собственикът на жълто-черните от Коматево Антон Зингаревич поема контрола върху втори нашенски отбор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене