Ужасът продължава: В седем области днес ще е кошмарно КАРТА

Облачността над страната ще е значителна и на места в югозападната половина ще има валежи, предимно от дъжд

Атмосферното налягане днес ще се повишава и ще бъде близко до средното за месеца. През нощта валежите временно спряха и над по-голямата част от страната облачността се разкъса, но от югозапад ще започне отново да се увеличава и вплътнява.

В Източна България югозападният вятър ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София минус 1°-0°.

В събота облачността над страната ще е значителна и на места в югозападната половина ще има валежи, предимно от дъжд; в повечето райони слаби, само в крайните южни райони ще са умерени до силни.

В източната половина от страната вятърът отново ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили до 15 m/s. Максималните температури ще бъдат в широки граници от 4-6° в северозападните райони до 14-16° на места в Източна България; в София – около 9°.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно с дъжд и максимална температура 9 градуса.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На места ще превалява слаб сняг, под 1000 m – дъжд. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи не се очакват. Ще духа силен юг-югоизточен вятър. Максимални температури: 11°-14°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 17 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 32 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 53 мин. и залязва в 16 ч. и 42 мин. Фаза на луната: новолуние.

Жълт код за опасно време е обявен за седем области на страната за съботния ден, сочи справка в сайта на НИМХ.

Предупреждението за силен вятър е в сила за Кърджали, Хасково, Ямбол, Велико Търново, Търговище, Разград и Шумен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене