На лидерската среща Карадайъ издаде формулата за успешен кабинет

Това са едни добри предпоставки за това, че в периода до ненужните предсрочни избори, да имаме такова поведение, че след тези избори да имаме възможност да преодолеем политическата криза, в която се намираме и да има редовен кабинет, заяви лидерът на ДПС

„Бих искал да поздравя всички участници в днешната среща. Нашата предизборна кампания протече в духа на това, че държавата се намира в множество кризи. Но нито една от тези кризи не може да бъде решена без да преодолеем пол криза, в която се намираме от три години“, с тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ започна обръщението си на лидерската среща, която се провежда в момента в парламента между него, Корнелия Нинова, Бойко Борисов и Стефан Янев.

„От 2016 г. от ДПС призоваваме за нормалност в политиката, което за нас означава диалог. С всичките тези призиви насреща виждаме естествено пак призиви за диалог, но с ултиматуми, червени линии и противопоставяне.

Днешната среща я оценяваме като много важна и необходима.

 

Като чухме г-н Борисов, а и като виждаме липсващите колеги от „Продължаваме промяната“ (ПП), то най-вероятно отиваме към поредните, ненужни предсрочни избори.

Най-вероятно и следващия парламент като структура ще оприлича на предходните четири. Най-вероятно две партии няма да са достатъчни за мнозинство, но отново ще трябва диалог. А диалог с ултиматуми няма как да има“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„Приветствам това, което БСП направи и това, което чухме от Бойко Борисов току-що. Защото когато решим „Никога с другите“, то в един момент идват други ситуации и цели, които са по-висши от партийните цели.

Това са едни добри предпостави за това, че в периода до ненужните предсрочни избори, да имаме такова поведение, че след тези избори да имаме възможност да преодолеем политическата криза, в която се намираме и да има редовен кабинет. Тоест да има политическа стабилност от отговорни политически партии и политици.

След преодоляването на политическата криза ще се вземат мерки за другите кризи, в които се намираме“, заяви Мустафа Карадайъ.

Предсрочният популизъм понякога поставя под риск финансовата стабилност в държавата, защото този дълг, който имаме е сериозен“, предупреди Карадайъ, който уточни, че идва въпроса „Кой е плаща този дълг?“.

„Нашият призив е – да има нормалност в политиката, а тази нормалност минава през диалога, за да преодолеем политическата криза“, завърши лидерът на ДПС.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене