Световната купа по сноуборд в Банско стартира с парти и концерт на площада

Световните звезди на сноуборда пристигнаха в Банско, за да вдигнат адреналина на любителите на този спорт на писта „Томба” на Бъндеришка поляна. Около 80 са участниците в старта за Световната купа, които потвърдиха участието си в града под Тодорка. Сред тях е и нашият най-добър състезател по сноуборд – Радослав Янков.

Преди шоуто на трасето, на което ще се наслади публиката, ще е официалното откриване на престижната надпревара. То ще се състои днес на централния площад „Никола Вапцаров”. Първо ще има кратко диджей парти и концерт, като началото е в 17:45 часа. Официалните гости и домакините от община анско ще обявят откриването на състезанията в 18:00 часа, а половин час след това започва церемонията по тегленето на жребия за стартовите номера на състезателите. В съботния ден на писта „Томба” е квалификацията от 09:00 часа, финалите са в 13:00 часа, а награждаването на победителите е в 14:30 часа.

С това обаче емоциите не приключват. На площада в града в 17:00 часа е началото на инициативата „Уникално Банско” – кулинарна дегустация. Звездите на световния сноуборд ще усетят аромата и вкуса на неповторимата банска кухня. Гостите ще научат стари рецепти, прилагани в кухнята от банскалии от миналото до днешни времена. Ще се представят традиционни специалитети, приготвни от Задругата на банските механджии „Уникално Банско”. Ще се четат бански скороговорки, ще се пеят бански песни без музикален съпровод. Всеки от сноубордистите и туристите ще има шанса да опита тази прекрасна палитра от цветове, дух, аромати, вкус и автентичност. За финал на вечерта ще има лазерно шоу и фолклорен спектакъл на Ансамбъл „Елика”. В неделя програмата пак започва с квалификации в 09:00 часа, финалите са в 13:00 часа, а награждаването е в 14:30 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене