Дрескодът на тазгодишната Мет Гала ще бъде посветен на Карл Лагерфелд

/ Guliver/Getty Images
Звезди, инфлуенсъри и модни фигури, присъстващи на „Мет Гала“ тази година, ще почетат покойния дизайнер Карл Лагерфелд. Това е най-престижното модно събитие в света, което събира стотици популярни личности, които задължително са облечени в дизайнерски тоалети по предварително зададен дрескод.
Балът е благотворителен и всяка година набира средства за Института за костюми на Музея на изкуството „Метрополитън“ в Ню Йорк. Организира от модната библия – сп. Vogue и неговият главен редактор Ана Уинтур.

Роденият в Германия Карл Лагерфелд е смятан за един от най-добрите дизайнери на нашето време. Той е работил десетилетия едновременно като творчески директор на много модни къщи, включително Chanel, Fendi и Chloé, в допълнение към управлението на едноименния си международен моден лейбъл. Лагерфелд почина през 2019 г. на 85 години.

Институтът за костюми ще покаже изложбата „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“, в която ще бъдат изложени около 150 от неговите модни шедьоври.

Тази година заедно с Ана Уинтур, домакини на „Мет гала“ ще бъдат Микаела Коел, Дуа Липа, Пенелопе Крус и Роджър Федерер.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене