Младежи от Благоевград и Щип възраждат културните традиции и занаяти

106511-proekt

Проект на тема „Възраждане на културното наследство в трансграничния регион между България и Македония” беше представен в Благоевград. Водещ партньор по проекта е община Щип, Р Македония.

„Целевата група, която обхващаме е млади хора от 15 до 30-годишна възраст. Хора, които имат желание да се занимават със занаяти и по-специално грънчарство. В момента тече последната част на обученията, които се провеждат в Благоевград”, заяви Елена Милушева, технически секретар в Българска агенция за регионално развитие в Благоевград

Проектът ще подкрепи идеите и ще увеличи знанията на тези младежи, които се занимават с възраждане на културните традиции, занаяти и производство на най-различни традиционни изделия.  Целевата група на обученията са млади хора на възраст от 15 до 30 години, работещи, безработни,  учащи и потенциални предприемачи, студенти и всички заинтересовани младежи от област Благоевград и Щип. На всички участници бяха раздадени сертификати за участие в обучението по грънчарство, керамика, свещолеене и избработване на платна от вълна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене