Майки сезираха Община Благоевград за некоректно отношение от страна на директора на Трето ОУ

106505-malki-gimnastichki

Възмутени майки сезираха Община Благоевград за некоректно отношение от страна на директора на Трето ОУ „Димитър Талев“ Михаил Спасов, породило се  след първите тренировки по художествена гимнастика в новоизградената спортна зала в двора на училището.

Обезпокоени майки на трениращи момичета алармират, че треньорките по художествена гимнастика системно са възпрепятствани при изпълнението на тренировките. Така например уредите биват заключвани и няма достъп до тях, входовете на спортната зала също се заключват във времето, когато се провеждат тренировките на новите спортни надежди на Благоевград.

Родителите заявиха, че и при снощната тренировка се е стигнало до абсурдната ситуация някои от тях да стигнат до залата, преминавайки през лабиринти и коридори на самото Трето училище, тъй като главните входове на залата са били заключени.

На тренировките на малките грации, които се провеждат в четвъртък и събота, се събират над 100 бъдещи гимнастички. „Трябва ли да бъде прекършен техният плам и ентусиазъм, като се попречи на нормалното протичане на тренировките им“- зададоха въпроса възмутени майки.

Младата треньорка Валентина Симеонова, която е част от треньорският екип заяви, че въпреки спънките, които по незнайни причини произтичат от ръководството на Трето училище, децата ще продължат да тренират.  Но за да може децата ни да растат здрави и щастливи, за да може да се гордеем един ден с техните спортни постижения, а защо не и със следващите  „златни момичета“ на българската художествена гимнастика, е необходимо да се осигури нормален достъп до уредите и  базата.

 

Идеята в Благоевград  да започнат организирани занимания по художествена гимнастика се породи на среща между кмета на общината Атанас Камбитов и световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова на миналогодишните награди „Спортист на годината“.  Община Благоевград застава твърдо зад тази идея, още повече че тя бе приета  изключително радушно от стотиците момичета и техните родители, желаещи да тренират един от най-красивите спортове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене