Времето се побърка: Задава се огромна изненада ГРАФИКИ

В кулминацията на сурвакарските обичаи, времето ще е облачно през целия ден с понижена видимост в някои ниски райони в ранните часове

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Следващата седмица се очакват температури над 15 градуса, едва след 20 януари ще захладнее с тенденция за валежи от сняг.

В кулминацията на сурвакарските обичаи, времето ще е облачно през целия ден с понижена видимост в някои ниски райони в ранните часове. Превалявания от дъжд ще има в източната половина на страната, но в не особено значителни количества. В Стара планина и Рило-Родопската област ще превали сняг. Дневните температури ще са между 4 и 9 градуса. Това заяви Николай Василковски по NOVA.

През нощта и в неделя облачността ще се разкъса, на повече места в Западна и Централна България. В планините вятърът ще се усили следобед. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се движат в сходни граници – отново между 4 и 9-10 градуса.

В началото на третата пълна седмица на януари от юг ще нахлува топъл въздух, с което температурите ще вървят нагоре в поредното нетипично зимно затопляне. Вятърът ще е силен с мощни топли пориви, а дневните температури около сряда-четвъртък ще гонят стойности над 15 градуса.

Междувременно ще се оформи пореден средиземноморски циклон. Облачността ще е динамична, но почти през цялата седмица ще има локални валежи от дъжд в Южна България. Едва след 20 януари, през следващите почивни дни, ще захладнее с тенденция за валежи от сняг.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно с максимална температура 8 градуса.

Мъгла Езеро Сутрешно Настроение - Безплатни фотографии на Pixabay

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене