Безплатни знамена в Разлог за 145 години свобода

Организират инициативата „145 български знамена за честване на 145 години от Освобождението от турско робство. Поводът е 3 март.

В деня честването от всички домове в Разлог ще се развеят трибагрениците, цветове на които символизират: Бялото- духа, мира, свободата, чистотата и надеждата. Зелено- природа, зелените гори и полета на България. Червено- кръвта на загиналите за свободата на България.

За целта организаторите ще раздадат безплатно български знамена на всички, присъединили се към патриотичната акция.

Желаещите следва да посочат две имена, адрес и телефон за контакти на email: okmds@razlog.bg или на съобщение в официалната Facebook- страница на Община Разлог, в срок до 17-ти февруари.

В периода от 22 февруари до 2 март, от понеделник до петък, от 8 до 17:00 часа, всяко записано лице, може да получи българския трикольор в сградата на Община Разлог.

В деня на Националния празник, всички участници следва да поставят българския трикольор на порта, тераса или покрива на своя дом, посрещайки изгрева с развято знаме.

Организаторите очакват снимки със символа на Република България до 17:00 часа в същия ден, на лично съобщение във Facebook – страница на Община Разлог. Снимките следва да бъдат публикувани в албум, посветен на 3 март. В 18:00 часа ще се състои тържествено честване по повод Деня на Освобождението и запалване „Огъня на свободата“,на централен площад „Преображение“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене