Мустафа Мейзин от с. Дъбница напъва отново за лиценз за първия частен зоопарк в Пиринско

Управителят на общинската фирма за чистота в община Гърмен Мустафа Мейзин отново активира желанието си за получаване на лиценз и изграждане на първия частен зоопарк на около 6 декара площ в гърменското село Дъбница.

В последния ден на миналата година -30 декември той е подал документите си в Регионалната инспекция по околната среда и водите и чака одобрение за получаване на мечтаното официално разрешение. От години Мейзин отглежда екзотични животни и птици, а зоокътът му е известен в целия район.

Има много птици – пауни, жерави, папагали ,различни видове екзотични гълъби, специални селекции кокошки. Фамилията му има и камили, понита, които вече имат поколение.  Мейзин започнал да колекционира редките видове като хоби, което вече иска да превърне в бизнес. Първи негови помощнити, споделящи изцяло идеята му и любовта му към животните , са неговите две деца-синът му и дъщеря му, които не жалят сили в подпомагане на баща им при изпълнение на дейностите, свързани с отглеждането на животните и птиците. Целта на семейство Мейзин е да превърнат домашния зоокът в истински зоопарк, който да носи радост на малки и големи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене