Без категория

EВРОПЕЙСКИ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ВРЪЧИ СЕРТИФИКАТИ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ВМА

2European Education Centеr връчи сертификати за владеене на чужд език на служители на Военно-медицинска академия, които успешно преминаха първото образователно ниво. „Благодарна съм, тъй като това подобри комуникативните ми умения във всекидневната ми работа с чужденци, които идват в отделението – сподели д-р Диана Цакова, зав. Неврологичнно консултативно-приемно отделение към ВМА. – Поканиха ме на конгрес в Рим и познания по английски език ми позволиха активно да участвам в медицинските дискусии, да представя свои клинични случаи и да задавам въпроси. На симпозиуми и конференции се обсъждат специализирани медицински проблеми и знаенето на езика ми позволява да съм по-добре информирана.”

Полк. д-р Ростислав Костадинов – началник на учебно-научния отдел към ВМА, каза на състоялата се в зала 10 пресконференция, че провеждането на пилотен курс по английски език с медицинска насоченост, без отделяне от работното място, е само една от стъпките за повишаване на знанията и уменията на служителите в болницата: „Отделът планира, организира, провежда и контролира учебно-преподавателската и научно-изследователската дейности, осъществявани във ВМА. Постоянно да се повишава езиковата подготовка на военнослужещите и цивилните служители във ВМА е водещо изискване с цел постигане на все по-пълна оперативна съвместимост със страните съюзници от НАТО и ЕС.  Курсът, проведен от Европейски образователен център, доказа своята практична насоченост и възможност да се повишат уменията на служителите на ВМА в ежедневната им комуникация с чужди граждани. Тези езикови компетенции стават задължителни не само в общуването пациент-лекар, но и в комуникацията с колеги от други страни по време на научни форуми. От особена важност е владеенето на чужд език за медицинските служители за проследяване на новостите и развитието на медицинската наука и изкуство.”

На провелата се пресконференция и двете страни – ВМА и European Education Centеr, намират за изключително плозотворен съвместния езиково-образователен продект, който не отделя служителите от местоработата, а им дава допълнителни надграждащи знания, които обогатяват тяхната всекидневна работа и цялостната им личностна реализация. „Силата ни е в качеството на предоставяните от нас услуги и в уникалността на провежданите от нас обучения, целящи да разкрият човешките възможности и потенциал”, каза пред присъстващите Офелия Славкова – директор на елитната образователна институция, занимаваща се с лидерски и мотивационни обучения. European Education Centеr провежда тимбилдинги, семинари, както и курсове за усвояване на ключови компетенции в областите на икономиката, мениджмънта, компютърна грамотност и т.н.

В скоро време се планира провеждане на второ ниво по английски език с медицинска насоченост, като идеята е да се предложат на служителите от ВМА и възможности за езиково обучение по немски и италиански език. Позитивното е, че ученето през целия живот дава добри шансове за реализация и повишава компетенциите на всички желаещи без значение от възраст и служебен ранг.

4

3

1

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене