Те са „Комбина блус бенд“

– Каква е мисията на „Комбина блус бенд“?

Нашата група бе създадена, за да свири на музикални събития, събития, които оповестяват предстоящо културно събитие в градска след – литературни четения, художествени изложби, представяне на нови книги, театрални постановки, изпълнения на авторска музика на живо.

След почти година съществуване – и неизбежните съпътстващи перипетии, с коит осе среща всяка група, „Комбина блус бенд“ вече обмисля идеята да направи първия си самостоятелен албум.Първите стъпки вече са направени.

Записахме три авторски песни, работим върху четвърта и пета. Проектът ни е финансово подкрепен он Национален фонд „Култура“ при Министерството на културата. Много, много благодарни сме за това!

Благодарим и на г-н Атанас Стоянов – кмет на община Сандански, на когото от сърце благодарим за пълната подкрепа.Групата има партньорство и тясно сътрудничество със Сдружение „Клуб ЛИК Сандански“.

– Доволни ли сте от себе си, от посланията, които успяхте през тази година да излъчите към публиката?

Да, доволни сме! И все пак сме убедени, че доволният човек не може да бъде качествен творец. ясно съзнаваме, че имаме още дълъг път да извървим.

Награда за нас е радостта на хората, които ни срещат на улицата и споделят, че в града ни отдавна не е имало събития от този характер. Те идват да ни слушат с удоволствие, когато имаме концерт. Някои от тях ни казаха, че благодарение на нас публиката на художествените изложби и литературни четения е нараснала значително.

– Къде и кога можем да слушаме „Комбина блус бенд“ отново?

В края на идния месец (21-23 октомври) в град Сандански ще се състои събитието „Есенни вечери на изкуствата“. Организира го Сдружение „Клуб ЛИК Сандански“. Проявите му ще се състоят в Дома на културата, на поляна в парк „Св. Врач“, Епископската базилика.

Сдружението има неоценимата помощ на община Сандански и местни предприемачи.Вечерта на 22. октомври е посветена на музиката. Четири групи ще вземат участие, сред тях е и „Комбина блус бенд“. Наши партньори на сцената ще бъдат „Зарко и приятели“ (Сандански), „Kama Muta“ (Солун, Р Гърция) и „LaTekst“ (София).Входът е свободен! За всички събития на „Есенни вечери на изкуствата“, Сандански 2022.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене