Млад мъж от Югозапада е задържан, след като нападнал 17-г. момиче и

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Л. Д. / на 41 ., от гр. Дупница /, обвиняем в грабеж на мобилен телефон, извършен с употреба на сила над 17- годишно момиче, определи Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова.

Съдът уважи внесеното от Окръжна прокуратура искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Защитата и обвиняемия не оспорват искането. Обвиняемият е съгласен да бъде задържан под стража с оглед желание за сключване на споразумение с прокуратурата.

Л. Д. е привлечен като обвиняем за това, че на 22.12.2022 г. около 0,05 часа в гр.Дупница, на ул.”Свети Георги” е отнел чужда движима вещ – мобилен телефон от владението на 17- годишно момиче с намерение противозаконно да го присвои, като е употребил за това сила и деянието представлява опасен рецидив. 

От материалите по делото събрани към настоящия момент може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на деянието, за което е привлечен като такъв. Видно от справката му за съдимост, той е многократно осъждан, като последното наказание „лишаване от свобода” е изтърпяно на 17.03.2022 г., което формира извода, че ако се взема различна от мярка за неотклонение ”задържане под стража”, той би могъл да извърши друго престъпление, пише в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок, считано от днес, пред Софийския Апелативен съд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене