Слънчево до обяд, после облаци

Днес до обяд ще е предимно слънчево. От запад облачността, отначало средна и висока, ще се увеличава и по-късно след обяд и през нощта на места, главно в Северна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската равнина умерен западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 9°.

В планините облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд и вечерта на отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието в сутрешните часове в отделни райони видимостта ще бъде намалена. През деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Привечер ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 7°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 16 ч. и 56 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 1 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 16 мин. и залязва в 17 ч. и 54 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене