Топ Преса: Благовест Борисов: Македонската песен е в кръвта ми

photo_verybig_16592

Красивият и атлетичен изпълнител от Перник Благовест Борисов нака­ра много от дамите в публиката да го гледат с „Влюбени очи“. Това е и името на песента, с която 21-годишният музикант и хубавец, с перфектно тяло, глас и визия, се представи тази година на меж­дународния фестивал „Пирин фолк“.

През 2011 година Блговест Борисов за първи път се качи на сцената в Сандански и грабна втората награ­да на публиката и на телевизията с песента „Мелнишка сватба“, която и досега е люби­ма на публиката. После завладя феновете си с песента „Една искра любов“. Чаровникът и тази година не изневе­ри на чувствени стил и представи песента на С. Митковски „Влюбени

  • Защо не пееш шопска, а македонска музика?
  • Обожавам музиката. До­пада ми попфолка и естра­дата като стил, а не точно фолклорната музика. Не съм изучавал в детайли на­родното пеене, шопската ритмика и звукоизвличане,но македонската песен ми лежи на сърцето, харесва ми и с удоволствие я пея. Пея македонската песен, така както я чувствам, участвамв конкурси, шлифовам се. Аз не съм фолклорен изпъл­нител, но музиката винаги е била важна част от живота ми. Авторските песни на ма­кедонска фолклорна са ми интересни и с удоволствие ги изпълнявам. Не крия, че музиката ме озарява и ос­мисля моето съществуване. От ранна възраст се занима­вам с пиано и солфеж. Ималсъм грамоти по пиано, изя­вявал съм се на му­зикални сцени.

– Песента, която изпълни – „Влю­бени очи“успя да вземе  на­града тази годи­на. Това нарани лите?

– Не съм разо­чарован, защо­то аз участвамзаради емо­цията, заголямата сцена, за­ради любо­вта, с която ме приемат хората и публиката. Сцената е огромна стъпка. Нее важно да се вземе отличие на всяка цена. Не винаги вку­сът на успеха е в наградата. Самото участие за мен е по-ис­тинско и важно в случая.

  • Какво те свързва с Пи­ринския край?
  • Завършил съм туризъм вЮгозападния университет вБлагоевград. Сега ми пред­стои магис­тратура и се колебая междумузиката или специалност, сръзната с фитнеса и спор­та. Аз живея в Перник, но имам и македонска жил­ка, тъй като дядо ми е от с. Плоски, което е близко доСандански. Той свиреше на акордеон и от него съм на­следил обичта към песента и музиката.
  • Имаш перфектна фигура и визия. Как го постигаш?
  • Занимавам се с фитнес, стремя се да се храня здра­вословно. Това е начин на живот – да постигнеш фор­мата, която желаеш, но с всекидневни грижи, като съчетаваш полезното с при­ятното.
  • Сце­ничните ти костюми са по-различ­ни и стил­ни от тези на другите изпълните­ли…
  • Смятам, че самата песен пре­допределя по-разчупената и интересна визия. Дреско- дът може да не е толкова официален, важното е да е изискан, да привлича по­гледа, да се откроява и дасе съчетава с фона и с ха­рактера на песента.
  • Учиш туризъм, а рабо­тиш като певец. Защо?
  • Да си из­пълнител из­исква микс от качества – излъчване, глас, сърце и душа най-ве­че. Пея и съм на сцената от малък. Хо­рата харес­ват изпъл­ненията ми, канят ме на концерти и участия, пея на партита и в дискоте­ки…

Какво обичаш да правиш в свободното си време, как релаксираш?

  • Освен пее­нето и фитнеса, приятно ми е да чета книги, насо­чени към личното усъвър­шенстване, да излизам с приятели.
  • Вярваш ли в шанса и съдбовността?
  • Убеден съм, че всеки чо­век сам гради съдбата си и е виновен за това, коетоще му се случи в живота.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене